Rugklachten

Bij het eerste bezoek aan de chiropractor zal een vraaggesprek plaatsvinden met specifieke vragen over de aard van rugklachten. Er volgt een examinatie van de wervelkolom, met speciale aandacht voor bekken en lumbaal gedeelte.

Chiropractie is een wereldwijde behandelmethode voor gewrichts- en andere gezondheidsproblemen. Een gebrek aan beweeglijkheid van wervels en gewrichten kan een belangrijke oorzaak van pijn zijn.

Rugklachten kunnen acuut zijn, maar ze kunnen ook geleidelijk ontstaan door foutieve zithoudingen, langdurig aangehouden werk- en autozithouding, stress en slechte slaappositie. Het is dus van belang om niet alleen de diagnose van de klacht te stellen, maar om ook de oorzaak ervan te bepalen. Zo kunt u bevorderen dat de klacht niet terugkeert.

Rugklachten kunnen lokaal optreden, maar ook uitstralen naar andere delen van het lichaam. De chiropractor zal bij het onderzoek bepalen of er sprake is van lokale irritatie of herniaproblemen, waardoor de zenuwen in de rug worden geïrriteerd en de pijn naar andere gedeelten van het lichaam uitstraalt. Een andere voorkomende klacht is een blokkade van het bekken. Deze kan eenzijdig of aan beide zijden voorkomen. Het veroorzaakt ook uitstralende klachten naar benen.

Neem contact met ons op
Wilhelminasingel 83, 6221 BG Maastricht
T: 043 325 8318
Bij geen gehoor: 06-50267691

Openingstijden
Ma, Di, Vr : van 08.00 tot 17.00 uur.
Wo : gesloten.
Do : van 08.00 tot 12.00 uur
en van 17.00 tot 20.00 uur 

Copyright © 2020 Studio Volt Maastricht