ChiropractieMaastricht5

Chiropractie

Chiropractie is een wereldwijde behandelmethode voor gewrichts- en andere gezondheidsproblemen. 
Een gebrek aan beweeglijkheid van wervels en gewrichten kan een belangrijke oorzaak van pijn zijn.

Chiropractie is een wereldwijde behandelmethode voor gewrichts- en andere gezondheidsproblemen. Een gebrek aan beweeglijkheid van wervels en gewrichten kan een belangrijke oorzaak van pijn zijn.

Chiropractie is een wereldwijde behandelmethode voor gewrichts- en andere gezondheidsproblemen. Een gebrek aan beweeglijkheid van wervels en gewrichten kan een belangrijke oorzaak van pijn zijn.

Chiropractie nog steeds een onbekend begrip bij de meeste Nederlanders. Het is een wereldwijde behandelmethode voor gewrichts- en andere gezondheidsproblemen.  Een gebrek aan beweeglijkheid van wervels en gewrichten kan een belangrijke oorzaak van pijn zijn.

Bij Chiropractie Maastricht werkt Peter Keil sinds 1992 als chiropractor. Hij studeerde in Denemarken en Engeland en vestigde zijn praktijk aan de Wilhelminasingel in Maastricht. Samenwerking maar ook preventie vindt Peter Keil heel belangrijk. Hoe langer mensen met klachten rondlopen, hoe erger het wordt en hoe complexer de oplossingen worden.  Daarom: raadpleeg en bezoek de chiropractor voor een preventief onderzoek van de wervelkolom. 

 

Op vrijdagmiddag bent u vrij om binnen te lopen tussen 16.00 en 17.00 uur om uw persoonlijke vraag te stellen.  Door de week raden wij u aan om telefonisch een afspraak te maken om vrijwillig een antwoord op uw vragen te geven onder vermelding van oriënteringsgesprek; deze is kosteloos. Wij merken op dat een oriënteringsgesprek niet hetzelfde is als een intakegesprek.

Om naar een chiropractor te gaan heeft u geen verwijzing nodig. Patiënten kunnen rechtstreeks terecht. De meeste zorgverzekeraars vergoeden Chiropractie geheel of gedeeltelijk uit het aanvullende verzekeringspakket. Het eigen risicobedrag € 385,00 dus is niet van toepassing. Wilt u weten welke vergoeding voor u persoonlijk van toepassing is, raden wij u aan contact met uw zorgverzekeraar op te nemen of op de volgende link te kijken;

Transparantie
in de chiropractie

Transparantie
in de chiropractie

Bij Chiropractie Maastricht is het geven van de juiste begeleiding van groot belang voor het welzijn van de patiënt. We werken daarom met zowel alle disciplines binnen de reguliere als de alternatieve geneeswijze. 

Bij Chiropractie Maastricht is het geven van de juiste begeleiding van groot belang voor het welzijn van de patiënt. We werken daarom met zowel alle disciplines binnen de reguliere als de alternatieve geneeswijze. 

Het is duidelijk dat de vraag naar een effectieve behandeling van pijnklachten en het aanbod dat de geneeskunde op het gebied van pijnbestrijding te bieden heeft, beter op elkaar moeten worden afgestemd.

De huisarts speelt een grote rol in de begeleiding van de geneeswijze. Ook andere therapieën en instanties kunnen een rol spelen, zoals b.v. podotherapie i.v.m. beenlengteverschil, Mensendiecktherapie voor houdingcorrectie, fitnessbegeleiding voor conditieverbetering en stressfactoren, arbodiensten en arboartsen i.v.m. ziekteverzuim bij werk.

Het is essentieel dat het zorgveld steeds transparanter wordt. Die transparantie moet er zijn als het gaat om pijn en pijnbestrijding. Patiënten moeten inzicht krijgen in de vraag waar ze het best behandeld zullen worden!

unsplash-image

Bij uw eerste consult bij de chiropractor vindt een vraaggesprek plaats, net zoals u dit gewend bent bij uw huisarts. Het is van belang dat zoveel mogelijk informatie omtrent uw klachten, problemen en situatie verzameld wordt.

Examinatie bestaat uit een orthopedisch en een neurologisch onderzoek. Als belangrijkste volgt een mechanisch onderzoek door de chiropractor naar het functioneren van het gebied waar de klachten ervaren worden. Het waarom en de hoeveelheid van de bewegingsbeperking wordt vastgesteld. Röntgenfoto / MRI / CT-scan wordt gemaakt indien nodig. Vaak is dit niet noodzakelijk.

Dan volgt een uitleg van de diagnose en de mogelijke behandeling door de chiropractor. Dit gebeurt met behulp van een interactief computerprogramma, om zo de patiënt inzage en begrip te geven over de klachten. Deze informatie wordt vervolgens uitgeprint en aan de patiënt meegegeven om thuis op het gemak te kunnen bekijken.

Door zwangerschap ontstaan vele veranderingen in het lichaam van de vrouw. Deze zijn niet alleen hormonaal. Ook de fysieke omstandigheden rondom bekken / heupen en onderrug spelen een rol. Bij een goed functionerende rug / bekken kunnen veel klachten tijdens de zwangerschap voorkomen worden.

De chiropractor adviseert aquajoggen als een belangrijke oefening om u optimaal fit te houden in de laatste fase.

Na de zwangerschap moeten wervelkolom en bekken weer herstellen van de bevalling. Het is dus zeer van belang om de chiropractor na de zwangerschap te consulteren. Vaak blijven de veranderingen in eerste instantie onopgemerkt, maar ze kunnen later invloed hebben op de algehele gezondheid.

Neem contact met ons op
Scharnerweg 108
6224 JJ, Maastricht
T: +31 43 609 00 57
E: info@chiromotion.nl

Openingstijden
Maandag: 08:00 - 21:00
Dinsdag 08:00 - 18:00
Woensdag 08:00 - 18:00
Donderdag 08:00 - 21:00
Vrijdag 08:00 - 18:00

Copyright © 2020 Studio Volt Maastricht