IMG_0159

Over ons

Over ons

Chiropractie Maastricht aan de Wilhelminasingel in Wijck staat onder de bezielende leiding van chiropractor Peter Keil afkomstig uit Denemarken, waar chiropractie geïntegreerd is in de gezondheidszorg met een volledig medische opleiding.

Chiropractie is een wereldwijde behandelmethode voor gewrichts- en andere gezondheidsproblemen. Een gebrek aan beweeglijkheid van wervels en gewrichten kan een belangrijke oorzaak van pijn zijn.

Chiropractie is een wereldwijde behandelmethode voor gewrichts- en andere gezondheidsproblemen. Een gebrek aan beweeglijkheid van wervels en gewrichten kan een belangrijke oorzaak van pijn zijn.

Keil – team – Photography(website) – studiovolt (2 van 2)

Peter Keil en Breg Botman

In de Scandinavische landen is deze vorm van behandelen veel bekender dan in Nederland. Keil volgt zijn vakgebied in de landen waar hij heeft gestudeerd. Hij heeft zijn opleiding genoten in Engeland waar de Anglo European Chiropractic College is gehuisvest in Bournemouth, het zuiden van Engeland. Om chiropractor te worden, heb je wel een dosis zelfvertrouwen nodig in Nederland vindt Dhr. Keil. In de Scandinavische landen is Chiropractie geïntegreerd in de gezondheidszorg, hier blijft het toch nog steeds onbekend en valt het nog steeds onder alternatieve zorg.

Peter Keil en partner Breg Botman zijn inmiddels bijna 30 jaar samen werkzaam in Chiropractie Maastricht. In Denemarken en Groot-Brittannië zijn grote klinische ontwikkelingen op het gebied van chiropractie en hoewel Nederland nog niet op hetzelfde niveau is, wordt het langzaam beter. Zo komt er in ons land ook een opleiding voor chiropractie. Een positieve ontwikkeling vindt het duo omdat het de bekendheid van chiropractie vergroot bij zowel patiënten als artsen.

“Het mooiste aan mijn vak is dat ik mensen effectief, veilig en kostenbesparend kan helpen”.

Aan de receptie wordt de patiënt ontvangen door echtgenote Botman en zij merkt op dat patiënten nu nog vaak naar de verkeerde behandelaar worden doorgestuurd. “Ik vind het belangrijk dat mensen snel en effectief geholpen worden. Door meer bekendheid van ons vakgebied, komt de patiënt eerder bij ons terecht”. Het stel is zeer gelukkig in Maastricht. Hun 4 kinderen zijn geboren en getogen in Maastricht en hebben duidelijk geen moeite met de onwetendheid van hun vaders beroep; “onze vader is de beste “Dokter Deen oet Meestreech!”.

Jong en oud is welkom in de praktijk. Op vrijdag kunt u tussen 16.00 en 17.00 uur binnenlopen voor een gratis oriëntatiegesprek of chiropractie van toepassing voor u is. Op andere dagen bent u welkom op afspraak voor behandeling en voor de eerste keer voor een intakegesprek. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig. De behandelingen worden gedeeltelijk of helemaal vergoed bij een aanvullende verzekering, zonder aanspraak te maken op het eigen risico.

Tijdens een intakegesprek ondergaat de patiënt een vraaggesprek waarin de oorzaak en het verloop van de klachten aan bod komt. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Dit bestaat uit een neurologische, orthopedische en een chiropractische onderzoeksmethode. Vervolgens wordt beoordeeld of de klachten behandeld kunnen worden. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en verschilt dus per patiënt. Na enkele behandelingen is de pijn vaak al aanzienlijk minder. Keil: “Het mooiste aan mijn vak is dat ik mensen effectief, veilig en kostenbesparend kan helpen”.

Neem contact met ons op
Wilhelminasingel 83, 6221 BG Maastricht
T: 043 325 8318
Bij geen gehoor: 06-50267691

Openingstijden
Ma, Di, Vr : van 08.00 tot 17.00 uur.
Wo : gesloten.
Do : van 08.00 tot 12.00 uur
en van 17.00 tot 20.00 uur 

Copyright © 2020 Studio Volt Maastricht